Talvisia tarinoita

hl_talvisia_tarinoita_pieni.jpg

Mini-cd, kesto 19.41
Julkaistu 20.11.2015
Maaseutumusiikki MSMCD-25

1. Barbie hautakiven päällä (Säv. & san. Suonna Kononen) 4.17
2. Syvärin jouluyö (Säv. & san. Suonna Kononen) 5.17
3. Kantripaskaa -Outlaw Shit- (Säv. & san. Waylon Jennings, suom. san. Suonna Kononen) 6.16
4. Christmas On The Road (Säv. & san. Ilkka Vartiainen) 3.39

Suonna Kononen: laulu, 6- ja 12-kieliset akustiset kitarat, sähkökitara, baritonikitara, huuliharppu
Ilkka Vartiainen: pedal steel, dobro, taustalaulu
Yrjö Vähäkallio: basso
Keijo Korhonen: rummut, taustalaulu

Levyllä vierailevat
Juha Huhtanen: sähkökitara (3)
Tapsa Kojo: urut (3)
Ville Lehtovaara: rummut (3)
Pekka Myllykoski: laulu (3)
Teemu Sinkko: kellopeli (1), tamburiini (1), taustalaulu (2, 4)

Sovitukset: Huojuva lato
Tuotanto: Huojuva lato & Teemu Sinkko
Äänitys ja miksaus: Teemu Sinkko, Valtimo ja Joensuu 9-10/2015
Kantripaskan pohjien äänitys: Juuso Nordlund, Studio JJ, Tampere 12/2013
Pekka Myllykosken lauluäänitys: J-J Nippala, Helsingin Arabianranta 11/2014
Masterointi: Teemu Sinkko, Joensuu 10/2015

Kannen maalaus: Elina Försti, Varjo (2009)
Kannet: Marko Aho


Talvisia tarinoita syntyi pohjimmiltaan halusta saada joulusinglelle Barbie hautakiven päällä -kappale, jonka Suonna oli muutama vuosi aiemmin kirjoittanut jouluisen hautausmaakäynnin innoittamana ja joka oli siitä lähtien pyörinyt laulumapissa vuoroaan odottamassa. Jouluis-talviselle pikkulevylle päätettiin äänittää kaksi muutakin kappaletta, sähköinen bändiversio Lähde länteen! -levyllä haitariballadina kuultavasta Syvärin joulyuyöstä ja Ilkan western swing -henkinen melkein-instrumentaali Christmas On The Road, samalla ensimmäinen Ilkan sävellyksen levytys koskaan by the way.

Nämä kolme kappaletta äänitettiin syyskuussa 2015 Valtimon Rumonniemellä sessioissa, joista löytyy valokuvagalleria täältä. Teknisesti puikkoihin astui joensuulainen äänittäjä Teemu Sinkko, joka oli aiemmin äänittänyt ja miksannut Huojuvan ladon kolme ensimmäistä levyjulkaisua, Hullu suomenhevonen -singlen 2008, Kesäheinää-mini-cd:n 2009 ja Lähde länteen! -albumin 2010.

Kappaleiden valmistuttua mukaan päätettiin työstää vielä Kantripaskaa, joka oli puolivalmiina odotellut julkaisuaan. Sen pohjat olivat valmistuneet Studio JJ:ssä samoissa vuoden 2013 sessioissa kuin Lauluja menneiltä kesiltä -levyn Ajan pojan kanssa, Juna menee lapsuuteen ja Syksyn tähtien alla. Teksti oli täsmäkirjoitettu Pekka Myllykoskelle ja tulkinta äänitettiin Pekan viimeisinä töinä ennen vuoden 2014 nielusyöpähoitoja. Kantripaskaa viimeisteltiin levytyskuntoon sähkökitaralla, stilikalla ja taustalauluosuuksilla Joensuun sessioissa lokakuussa 2015.

Levyn kahdesta kappaleesta on työstetty videot. Joensuulaisen elokuvantekijän Tommi Raition ohjaama Barbie hautakiven päällä löytyy YouTubesta täältä. Marko Ahon kokoama valokuvavideo Kantripaskasta on puolestaan täällä.

Soittolistoille Barbie hautakiven päällä ei päässyt, onhan kappale suomalaiseksi joululauluksi poikkeuksellisen surullinen. Kappale ja tunteellinen video löysivät kuitenkin ystäviä, kuten myös Kantripaskaa - sen alkuteos, Waylon Jenningsin Outlaw Shit on lähestulkoon maailman hienoin countrybiisi, eikä sitä lähtökohtaisesti lähdetty pilaamaan. Kantripaskaa laitettiin myöhemmin vielä mukaan Takkulan baari -albumillemme hieman uudistettuna miksauksena.

Yhtye itse oli Talvisien tarinoiden soundimaailmaan ja tekosessioon niin tyytyväinen, että neljäs pitkäsoitto Lättähattu päätettiin taltioida samassa paikassa, samalla metodilla.

Talvisten tarinoiden laulujen sanat löytyvät täältä.

Talvisia tarinoita voi tilata Maaseutumusiikin verkkopuodista hintaan 10 euroa (sis. postikulut). Huojuvan ladon keikoilta levyä saa niin ikään 10 euron hintaan.

Spotify-versio löytyy täältä.