Kesäheinää-sessiot Ylämyllyllä 2009

Huojuvan ladon Kesäheinää-mini-cd:tä tehtiin vuonna 2009 erinäisissä pätkissä maaliskuulta kesäkuun alulle Ylämyllyn Pilfink-studiolla. Tässä muutama foto sessioista, aukeavat klikkaamalla isommiksi omiin ikkunoihinsa. Kuvat Suonna Kononen ja Yrjö Vähäkallio.hl_kesaheinaa_suunnitelma_pieni.jpg

Suunnitelma treenikämpän seinällä osoittautui liian optimistiseksi. Vierailuosuuksia ei saatu mallattua yhden vuorokauden sisään. Maaliskuussa aloitettu levynteko jatkui tosiaan vielä kesäkuun alussa. Kuva SK.

hl_kesaheinaa_teemu_pieni.jpg

Tämä mies tallentaa ja miksaa levyn, Pilfink Recordsin vasen luottopakki Teemu Sinkko. Kuva SK.

hl_kesaheinaa_jake_pieni.jpg

Jake jaksoi vielä soittaa levyn rumpuosuudet, vaikka oli jo päättänyt lähteä bändistä. Oli kuitenkin ehtinyt jo treenata kappaleet takaraivoonsa. Tällä kertaa Jake ei raahannut studioon omia kannujaan, vaan soitti Pilfinkin tuolloin upouudella setillä. Kuva SK.

hl_kesaheinaa_basso_pieni.jpg

Ykä ja Ykän luotto-Skuju, niitä japanilaisten tekemiä. Kuva SK.

hl_kesaheinaa_mandoliini_pieni.jpg

Kielisoittimien virittely on keskeisimpiä toimintoja studio-olosuhteissa. Kuva SK.

suonna_2009_pieni.jpg

Suonna meditoi kitarakopissa luottotyökaluineen: Gibson Les Paul Classic ja Fender Hot Rod Deluxe. C-duurista alkoi kitaransoiton opiskelu, ja sama sointu soi edelleen. Kuva YV.

hl_kesaheinaa_gt_pieni.jpg

Jos kuitenkin soittaisi istuallaan. Kuva YV.

hl_kesaheinaa_pedaalit_pieni.jpg

Suonnan pedaalilauta mallia kevät 2009. Paskapuhetta, että soundi lähtee sormista. Tällaisista purkeista se lähtee, ja jos ei lähde, niin miksauspöydässä korjaillaan. Kuva YV.

hl_kesaheinaa_referenssi_pieni.jpg

Referenssilevyt kohillaan. White Line piti soittaa Teemulle, jotta hän tiesi, mitä ajettiin takaa Elokuun viimeisissä päivissä. Kuva SK.

hl_kesaheinaa_gt2_pieni.jpg

"Barre otettiin muistaakseni näin." Ykä tekee omaa sähkökitararaitaansa Elokuun viimeisiin päiviin. Mesa Boogie soi kovaa. Kuva SK.

hl_kesaheinaa_ile_pieni.jpg

"Annas kun minä näytän." Ile saapuu studiolle yleensä siinä vaiheessa, kun pohjat on nysvätty kuntoon. Ile soittaa mieluiten tarkkaamon puolella suoraan linjaan. Kuva SK.


hl_kesaheinaa_laulu_pieni.jpg

Kai niihin piiseihin pitää jotain laulaakin. Kuva YV.


hl_kesaheinaa_arttu_pieni.jpg

Lopuksi päällekäisäänityksiä vierailijoilta. Arttu Kunnasto of Rymäkkä fame - hieno "texmex kohtaa Esa Pakarisen" -haitariosuus Laiturin alla-biisiin. Kuva SK.

hl_kesaheinaa_korjus_pieni.jpg

Ilkka Korjus ja aidon Leslie-kaapin kautta ulos kieppuva Hammond L-100 Sydänkesän vihreisiin niittyihin. Kuva SK.

Sen pituinen se. Harmi, että kamera jäi kotiin, kun Maatialan Taija pistäytyi laulamassa Sydänkesän vihreisiin niittyihin. Tästäkin sivusta olisi saatu siedettävän näköinen!